Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum

A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum (SZMSZC) 2015. július 1-én alakult. Centrumunkhoz nyolc szakképző iskola tartozik (mint az SZMSZC tagintézményei), ezekből négy Szombathelyen és négy a megye más városában található:

  • SZMSZC Gépipari és Informatikai  Szakgimnáziuma (Szombathely)

  • SZMSZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Szombathely)

  • SZMSZC Savaria  Szakgimnáziuma és Kollégiuma (Szombathely)

  • SZMSZC Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (Szombathely)

  • SZMSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (Celldömölk)

  • SZMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (Szentgotthárd)

  • SZMSZC Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki  Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Csepreg)

  • SZMSZC Rázsó Imre Szakgimnáziuma és  Szakközépiskolája (Körmend)

Az SZMSZC-hez elsősorban azok a szakképző iskolák tartoznak, amelyek szakképzési profiljában erőteljes a műszaki képzési kínálat, vagy többféle szakirányban képeznek ugyan, de a gazdasági környezetükben jelentős a műszaki képzés iránti igény. A megye térségei és az ott élő fiatalok számára ugyanakkor fontos, hogy korlátozott mértékben ugyan, de mégis „vegyesebb” szakképzési választék álljon rendelkezésre. A felsorolt területeken nappali és esti (munkamelletti) államilag elismert, piacképes szakmákat kínálunk. Intézményeinkben kiemelt feladatként szerepel a nappali rendszerű szakképzés mellett, az ingyenesen megszerezhető második szakmáknak képzése esti és levelező munkarend szerinti iskolarendszerű felnőttoktatás keretei között. Elsődleges célunk a tanulóink elégedettségének kivívása az oktatás és a szakképzés minőségének folyamatos fejlesztése.  Tanáraink, oktatóink több évtizedes tapasztalattal állnak a tanulók rendelkezésére.

A centrum és a tagintézmények aktív pályázati tevékenységet fejtenek ki, sok sikeresen megvalósult és folyamatban lévő projekttel, fejlesztéssel büszkélkedhetünk (pl. három különböző KEHOP-projekt keretében megvalósuló nagy értékű beruházás, Határtalanul! pályázatok, Erasmus+ pályázatok, BGA pályázat).

Centrumunk megalakulása óta felnőttképzési tevékenységet is végez. A felnőttképzési palettánkat folyamatosan bővítjük, jelenleg 36 képzéshez rendelkezünk felnőttképzési engedéllyel. A Kormányhivatal megrendelésére (munkanélküliek, illetve közfoglalkoztatottak számára) és cégek megkeresésére (pl. OPEL Szentgotthárd Kft.) számos képzést bonyolítottunk le sikerrel az elmúlt másfél évben.

Tagiskoláinkban összesen 16 szakmacsoport esetében rendelkezünk megfelelő személyi és tárgyi feltételekkel. Ezen a bázison mind az iskolarendszerű képzésben, mind pedig az iskolarendszeren kívüli képzésben színvonalas oktatást tud biztosítani.

Elérhetőség:

Hivatalos megnevezés: Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum
Cím: 9700 Szombathely, Akacs Mihály u. 8-10.
Posta cím: 9700 Szombathely, Akacs Mihály u. 8-10.
Telefon: +36 20 250 2313
Honlap: www.szmszc.hu
E-mail: info@szmszc.hu
OM azonosító: 203062
Hálózati kapcsolattartók: Szentgyörgyvári Róbert, Horváth Ádám