Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum 2015. július 1-én kezdte meg működését. A Centrumhoz tartozó 9 tagintézmény 4 városban folytat jelen és jövő gazdasági kihívásaihoz igazodó szakképzési tevékenységet. Három városban van lehetőség a Centrumunkhoz tartozó kollégium igénybevételére, így az ország bármely pontjáról érkezhet hozzánk tanuló, az elhelyezése biztosított lesz. Elsődleges szempontunknak tekintjük a színvonalas, gyakorlatorientált és versenyképes tudás átadását a diákok számára, amelyet a későbbiekben a munkaerőpiacon is kamatoztatni tudnak.

Iskoláinkban nagy figyelmet fordítunk minden egyes tanuló magas színvonalú oktatására, emellett pedig kiemelt feladatunknak tekintjük a hátrányos helyzetű és a tanulási nehézséggel küzdő diákok felzárkóztatását, készségfejlesztését, szakmához jutását. Ezt többek közt olyan programok segítségével tesszük, mint a Dobbantó program.

A pályaválasztás előtt álló tanulók Centrumunkban a képzések széles köréből választhatják ki azt, amelyet később nemcsak szakmájuknak, de hivatásuknak is nevezhetnek. Ehhez segítségükre van, hogy iskoláinkban XXI. századi digitális környezetben, jól felszerelt tanműhelyekben, tapasztalt szakoktatók kezei alatt sajátíthatják el a kiválasztott szakma minden fortélyát, s így a későbbiekben belőlük is a legkiválóbb szakemberek válhatnak. 

Elérhetőség:

Hivatalos megnevezés: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum
Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 3/8
Posta cím:
Telefon: (20) 292 5561
Honlap: www.hszc.hu
E-mail: arvasandorne@hiszk.hu
OM azonosító:203039
Hálózati kapcsolattartók: Árva-Nagy Sándorné, Kincses Tímea