Mit tegyen az a fiatal, aki szeretne gyakornokként bekapcsolódni a GINOP 5.2.4-19. Új Gyakornoki Programba?

Az alábbi lépéseket kell követni

1.

A fiatal jelentkezik a lakóhelye szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán, és jelzi, hogy regisztrálni szeretne az Ifjúsági Garancia rendszerben. Fontos, hogy a fiatal jelezze, hogy a GINOP 5.2.4-19 Új Gyakornoki program keretében szeretne gyakornokként elhelyezkedni.

2.

A gyakornokjelölt lakóhelye szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya kiállítja az igazolást a gyakornokjelölt számára az Ifjúsági Garancia Programba való regisztrációjáról, és az erre a célra a Kormányhivatalok Foglalkoztatási Főosztályai által kiküldött Irányítólappal a gyakornokjelöltet a gyakornok által legkönnyebben elérhető szakképzési centrumba irányítja.

3.

A gyakornokjelölt az Irányítólappal felkeresi a lakhelyéről legkönnyebben elérhető szakképzési centrumot.

4. 


A szakképzési centrum kitölti az Irányítólapot, aláírja, lepecsételi, a gyakornokjelöltnek másolatot készít róla. Ezzel egy időben a centrumban rögzítik a fiatal adatait az adatbázisban. Ennek során a gyakornokjelölt jelzi, hogy van-e a látókörében olyan vállalkozás, amely a gyakornoki program keretében foglalkoztatni kívánja őt.

5. 

A szakképzési centrum által aláírt Irányítólapot a centrum juttatja el a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályára.

Amennyiben ismert a gyakornokot foglalkoztatni kívánó vállalkozás, a gyakornokjelöltnek a továbbiakban vele kell a kapcsolatot tartania. Amennyiben nincs még leendő foglalkoztató, a szakképzési centrum segít ennek felkutatásában, és amennyiben talál megfelelő partnert, az adatbázisba felvett elérhetőségein értesíti a gyakornokjelöltet.