Miskolci Szakképzési Centrum

A jövőt tanítjuk, tervezz velünk!

A Miskolci Szakképzési Centrum 11 tagintézményével biztosítja a helyi gazdasági igényeken alapuló magas színvonalú szakmaoktatást Miskolc városában, valamint Mezőkövesden és Mezőcsáton, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye három szakképzési centrumának egyike.

A Miskolci Szakképzési Centrum 11 tagintézménye:

 1. Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum
 2. Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum
 3. Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum
 4. Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum
 5. Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum
 6. Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola
 7. Miskolci SZC Martin János Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola
 8. Miskolci SZC Mezőcsáti Gimnázium és Szakképző Iskola
 9. Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum
 10. Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
 11. Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola

A Miskolci Szakképzési Centrum intézményeiben az iskolarendszerű szakképzésben 7000 fő felett tanulnak. A Centrum képzési kínálata nagyon sokszínű; a műszaki képzéseken túl, az üzleti és gazdálkodási valamint szépészeti és szociális ágazat szakmai képzésein túl, egészen a turizmusig nyújt képzéseket.

A szakképzésbe jelentkező tanulókat az iskolák a munkaerőpiac elvárásainak megfelelően a legmagasabb szinten képzik és készítik fel a munkavállalásra. A duális képzés keretein belül a diákok jelentős része a gazdálkodó szervezeteknél részesül szakmai gyakorlati képzésben. Szoros kapcsolat alakult ki a megye több iparvállalatával és szolgáltató egységével.

Az esti munkarend szerinti képzések jelentősen megnövelték a szakképzésbe bekapcsolódók számát. Lehetővé teszi, hogy a tanulni vágyó felnőttek újra bekapcsolódhassanak a támogatott szakképzésbe anélkül, hogy az munkavállalásukat veszélyeztetné.

A szakképzés rendszerének változásával átalakul a megszerezhető szakmák köre, változik a megszerzés lehetősége, így új lehetőségek és kihívások állnak előttünk, amelyek kiemelkedő piaci lehetőséget jelentenek. Kiemelt célunk hogy intézményeinkből képzett, motivált szakemberek kerüljenek a munkaerő - piacra. A szakképzés népszerűsítését, információk átadását, szakképesítések értékének, presztízsének növelését végezzük.

Céljainkhoz jól illeszkedik a GINOP 5.2.5-16-2016-00001 Gyakornoki Program –támogató szolgáltatások című kiemelt projekt.

A 25 év alatti, szakképzett fiatalok foglalkoztatásának, a pályakezdők munkához jutásának és munkatapasztalat- szerzésének támogatása megyénkben kiemelt jelentőséggel bír, de a  mikro, kis, közép vállalkozások számára is nagy segítség a bér és járuléktámogatás.

Elérhetőség:

Hivatalos megnevezés: Miskolci Szakképzési Centrum
Cím:     3525 Miskolc, Széchenyi út 103.
Posta cím:   ua.
Telefon:    46/796-020
Honlap:   www.miskolci-szc.hu
E-mail:   titkarsag@miskolci-szc.hu
OM azonosító:  203060
Hálózati kapcsolattartók: Kiss Gábor, János Enikő Éva