Pápai Szakképzési Centrum

A Pápai Szakképzési Centrum Veszprém megye öt szakképző iskolájának munkáját irányítja és fogja össze. Tagintézményeink a megye több helyszínén találhatók: Pápán, Várpalotán, Zánkán, Zircen. Képzési kínálatunk Veszprém megye egész területét lefedi, ezért eléggé szerteágazó, számos képzésre kiterjed, amelyek közül kiemelkedik a gépészet, közlekedés, építészet, faipar, közgazdaság, vendéglátóipar, turisztika és a szociális terület.

Fő céljaink, hogy a nálunk végzett diákok piacképes tudásra, megfelelő szintű szakmai és személyes kompetenciákra tegyenek szert, megfeleljenek a munkahelyi elvárásoknak, szeressék szakmájukat, a továbbtanulók helytálljanak a főiskolákon, egyetemeken. Tagintézményeink több évtizedes vagy akár több mint száz éves múltra visszatekintő hagyományainak megőrzése és ápolása mellett törekszünk arra, hogy egy modern, folyamatosan megújuló világhoz alkalmazkodó szakmai képzést alakítsunk ki.

A Pápai Szakképzési Centrum kiemelten fontosnak tartja, hogy az elkövetkező tanévekben olyan szakmák kerüljenek képzési ajánlatunkba, amelyekből a munkaerőpiacon hiány mutatkozik. Folyamatosan felmérjük a beiskolázási körzetben működő cégek, önkormányzatok, munkaügyi kirendeltségek munkaerőpiaci igényeit, hogy a kereslethez igazíthassuk képzési struktúránkat.

Az iskolarendszerű nappali oktatás mellett nagyon lényeges számunkra, hogy a felnőtteknek is széles képzési körben tudjunk lehetőséget adni a továbbtanulásra, egy új szakma elsajátítására, ezért kiemelten kezeljük és szervezzük meg a felnőttoktatást és a felnőttképzést is.

A Pápai Szakképzési Centrum kiemelt figyelmet fordít a tagiskolái közötti együttműködésre, kapcsolatok fenntartására és ápolására. Iskoláink több évtizedes, évszázados múlttal, régi hagyományokkal rendelkeznek, amelyeket igyekeznek megtartani, ápolni. Ezekre alapozzuk az egymás közötti együttműködést. Szakmai műhelyeket alakítottunk ki, amellyel elősegítjük és koordináljuk az azonos szakmacsoportok működését.

A felnőttoktatás keretében olyan képzéseket indítunk, amelyekkel nagymértékben elősegítjük a térség munkaügyi helyzetének javulását. A felnőttek oktatásában új lehetőséget jelent a másodszakma ingyenessége. A felnőttképzés rugalmassága a cégek, vállalatok számára is lehetőséget biztosít igény szerinti továbbképzések, átképzések szervezésére, indítására.

Pápai Szakképzési Centrum tagintézményei:

  • Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola
  • Pápai SZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium
  • Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium

 

Elérhetőség:

Hivatalos megnevezés: Pápai Szakképzési Centrum
Cím: 8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.
Posta cím: 8500 Pápa, Erkel Ferenc utca 39.
Telefon: 06-89/313-053
Honlap:  www.papaiszc.hu
E-mail: titkarsag@papiszc.hu
OM azonosító: 203047
Hálózati kapcsolattartók: Sági István Csaba, Benedek Gábor