Soproni Szakképzési Centrum

Köszöntöm Önöket a Soproni Szakképzési Centrum vezetősége, és teljes kollektívája nevében. A Soproni Szakképzési Centrum fő feladata a piacképes szakmai tudással rendelkező munkaerő biztosítása a Sopron és térsége fejlődése szempontjából minden, a centrum tagiskoláinak képzési szerkezete által lefedett területen.

A centrum tagiskolái a következő, kapuvári, fertődi és soproni középiskolák:

  • Soproni SZC Berg Gusztáv Szakképző Iskola,
  • Soproni SZC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum,
  • Soproni SZC Handler Nándor Technikum,
  • Soproni SZC Hunyadi János Technikum,
  • Soproni SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola,
  • Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium,
  • Soproni SZC Vas- és Villamosipari Technikum,
  • Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium

Munkánk sikerét nagymértékben meghatározza a magyarországi szakképzés irányításában, szervezésében és megvalósításában felelősségteljesen résztvevők konstruktív együttműködése. Az együttműködő partnerek közül kiemelt partnereink a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kapuvár Város Önkormányzata, Fertőd Város Önkormányzata, a szakképzési centrumok és a diákokat duális képzés keretében foglalkoztató munkaadók, vállalkozások. Fontos tartjuk a végzett tanulóinkat alkalmazó gazdálkodó szervetekkel való szoros kapcsolatot; véleményük, megfogalmazott, elvárásaik alapján kívánjuk fejleszteni térségünk szakmaszerkezetét és a szakképzés tartalmi elemeit.

A Soproni Szakképzési Centrum bemutatása után szóló rövid ismertetőm után engedjék meg, hogy pár szóban bemutatkozzam:

Králik Tibor vagyok, matematika-informatika szakos tanári végzettséggel 34 éve a szakképzésben dolgozom, 24 éven keresztül a soproni Handler Nándor Szakképző Iskola igazgatója voltam. A Soproni Szakképzési Centrum feladatának tekintjük, hogy minden - a képzési profilunkba tartozó - szakképzési feladatot el tudjunk látni. A nappali képzés mellett a felnőttoktatásban és a felnőttképzésben is meghatározó szerepet vállalunk Sopron és környékének szakképzésében. A szakképzés intézményrendszerének átalakításával, a rugalmas szakképzési szerkezet működtetésével meg kívánunk felelni a gazdaság igényeinek. Hatékony, rugalmas képzési rendszer működtetését ígérjük, bízunk abban, hogy az átalakítás eredményeit hamarosan már érzékelhetik a gazdaság szereplői, a diákok és a szüleik is. Az elindult szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzések jól szolgálják a szakképzés presztízsének emelését és minden szakképzésben résztvevőnek biztosítják az érettségi vizsga megszerzését.

Kuntár Csaba főigazgatóval együttműködve végezzük munkánkat. Tevékenységünket a centrumban segítik, Veress Ágnes gazdasági vezető és Nagy Zsolt szakmai főigazgató-helyettes. A Soproni Szakképzési Centrum székhelye Sopronban, a Virágoskert utca 7. szám alatt található.

Remélem, hogy minél rövidebb időn belül sikerül személyesen is találkoznunk Önökkel, hogy egyeztethessünk közös céljainkról, az aktuális feladatokról! Bármilyen az iskoláinkkal kapcsolatos kérdésben forduljanak hozzánk bizalommal!

Elérhetőség

Hivatalos megnevezés: Soproni Szakképzési Centrum
Cím: 9400 Sopron, Virágoskert utca 7.
Posta cím: 9400 Sopron, Virágoskert utca 7.
Telefon:  99 311-916
Honlap: soproniszc.hu
E-mail: info@soproniszc.hu
OM azonosító: 203051
Hálózati kapcsolattartók: Králik Tibor,  Kuntár Csaba