Békéscsabai Szakképzési Centrum


Több mint 100 éves szakképzési múlttal, kiválóan felkészült szakemberekkel és a kor követelményeinek megfelelő gyakorlati műhelyekkel rendelkező intézményben egyesül a szakképzés múltja, jelen és jövője. A duális képzésnek köszönhetően a legnagyobb, legsikeresebb megyei cégeknél szerezhetik meg a szükséges szakmai gyakorlatot a diákok. Innovatív, modern módszerekkel piacképes, gazdaság által igényelt szakmákat tanítunk, melyekkel tanulóink többsége el tud helyezkedni. Pályázati forrásból külföldi gyakorlati lehetőséget tudunk biztosítani szerte Európában. Célunk, hogy tanulóink Magyarországon és azon belül Békés megyében találják meg a számításaikat, itt tudjanak munkát vállalni és sikeressé, boldoggá válni. A Szabóky Adolf állami ösztöndíjprogram segítségével támogatni tudjuk- tanulmányi eredményük- függvényében a hiányszakmát választó diákokat.

A duális képzésben tanulók szakmai elméleti ismereteiket a szakképző iskolákban sajátítják el, gyakorlati oktatásuk pedig a gazdálkodó szervezeteknél zajlik, tanuló szerződéssel. A képzés idejére a tanulók a tanuló szerződés alapján meghatározott pénzbeli juttatásban részesülnek.

Iskolarendszerű szakképzés 25 éves kor felett esti, illetve levelező munkarendben folyik. A második szakképesítés megszerzése is államilag finanszírozott, esti munkarendű felnőttoktatás keretében zajlik. 

Elérhetőség:

Hivatalos megnevezés: Békéscsabai Szakképzési Centrum
Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1
Posta cím:
Telefon: 66-441-314
Honlap: www.bszc.hu
E-mail: centrum@bszc.hu
OM azonosító:203029
Hálózati kapcsolattartók: Mucsi Balázs Sándor, Lipcseiné Dobi Brigitta