Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum a 2015-ös megalakulását követő időszakban a Kiskunhalas - Kiskunfélegyháza - Kiskőrös térség szakképzésének meghatározó bázisává vált.

5 tagiskolánkban fogadjuk a szakképzést választó általános iskolás, de akár érettségizett vagy már szakképzett érdeklődőket is. Szakmájuk megszerzése mellett érettségit, és sok esetben több szakképesítést is szerezhetnek diákjaink.

Az új iskolai rendszerű szakmai képzésben két iskolatípus van. A technikum az 5 éves képzés során egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit, itt érettségi és technikusi szintű szakképzettség szerezhető. A 3 éves szakképző iskolákban a szakmák mestereit képezzük. A végzés után itt is nyitott a lehetőség az érettségi vagy akár a technikusi képzettség megszerzésére. A középiskola elvégzése után lehetőség nyílik a felsőoktatásban való továbbtanulásra, az érettségi után megszerzett szakképesítéssel akár többletpontokkal lehet felvételizni.

Nulladik évfolyam indításával, ingyenes nyelvi képzések biztosításával hangsúlyt fektetünk a mai életben elengedhetetlen nyelvi tudás megszerzésére is.

Aki intézményeink valamelyikére adja be jelentkezését, biztos lehet benne, hogy a tanultakat- akár a duális képzés lehetőségeit is kiaknázva- a gyakorlatban is megtapasztalhatja és alkalmazhatja majd.

Követve hagyományainkat tanulóink számos képzési területen, így pl. az építőipar, a fa-és bútoripar, az élelmiszeripar, az egészségügy, a turizmus-vendéglátás, a pénzügy-számvitel, a kereskedelem, a rendészet, a szépészet, az informatika ágazatokhoz tartozó szakmákban szerezhetnek oklevelet. Tanműhelyeinkben, tanéttermeinkben, tankonyháinkban, informatikai és nyelvi laborjainkban olyan élet közeli gyakorlati feladatokkal találkozhatnak diákjaink, mint amilyenek a későbbi munkahelyeiken, vállalkozásaikban is várnak majd rájuk.

A már hagyományosnak számító felnőtteket megcélzó szakmai képzéseink kínálatát az aktuális igényeknek megfelelően alakítjuk. Ennek során bekapcsolódunk a részszakképesítések és az egyéb szakmai képesítések oktatásába, ami akár több mint 500 féle képzést jelenthet.

Centrumunk legfőbb célkitűzése, hogy széles ágazati szakmai alaptudást, speciális szakmai ismereteket és a foglalkoztatók által elvárt kompetenciákat adjon. Alapvető fontosságú az is, hogy a megfelelő infrastruktúra, a támogató környezet, a korosztályt érdeklő szabadidős lehetőségek biztosításával tanulóink részére olyan körülményeket biztosítsunk, ahol szívesen tanulnak, ahol jól teljesítenek.

Elérhetőség:

Hivatalos megnevezés: Kiskunhalasi Szakképzési Centrum
Cím: 6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.
Posta cím:
Telefon: (77) 738 837
Honlap: www.kiskunhalasiszc.hu
E-mail: titkarsag@kiskunhalasiszc.hu
OM azonosító:203042
Hálózati kapcsolattartók:
Papp Gyula, Vikker József

Tagintézményeink

  • Kiskunhalasi SZC Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum
  • Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum
  • Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium