Kisvárdai Szakképzési Centrum

 

A Kisvárdai Szakképzési Centrum Leleszi Ágnes főigazgató és Matus Attila Imre kancellár vezetésével (4600 Kisvárda, Mártírok útja 8.) Szabolcs-Szatmár-Bereg megye öt szakképző iskoláját fogja össze. Az SZC részeként működő intézmények székhelyei Csengerben, Fehérgyarmaton, Kisvárdán, Záhonyban találhatóak.

A Kisvárdai SZC képzési kínálatában az egészségügy, az elektronika és elektrotechnika, az élelmiszeripar, az építőipar, a fa-és bútoripar, a gazdálkodás és menedzsment, a gépészet, az informatika és távközlés, a kereskedelem, a közlekedés és szállítmányozás, a kreatív, a rendészet és közszolgálat, a specializált gép- és járműgyártás, a sport, a szociális és a turizmus-vendéglátás ágazathoz tartozó szakmák szerepelnek.

A Kisvárdai Szakképzési Centrum arra törekszik, hogy az itt végzett diákok olyan képességekre, készségekre, tudásra tegyenek szert, ami lehetővé teszi számukra a munkaerőpiacon való elhelyezkedést, a felsőfokú intézményekben való továbbtanulást. Nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra.

Intézményei pályázati munkája sikeres. Az Útravaló, a Határtalanul, az Erasmus + mobilitási program révén a diákok ösztöndíjban részesülnek, ingyenes külföldi kirándulásokon, külföldi szakmai képzésben vehetnek részt.

A Kisvárdai Szakképzési Centrum épít a részeként működő intézmények évtizedek alatt felhalmozott szakmai tudására, hagyományaira, azokra alapozva alakította ki saját hagyományrendszerét. Fontosnak tartja az állandó megújulást, a munkaerőpiac, a társadalom és szülők elvárásainak való megfelelést, így szakmai képzési palettáját folyamatosan felülvizsgálja. Igyekszik tanműhelyei gépparkját folyamatosan modernizálni. Tanárai szakmai tudásukat továbbképzéseken való részvétellel fejlesztik.

Nagyon népszerű a felnőttek körében a szakmai oktatás (felnőttoktatás).

Szoros kapcsolatot tart fenn intézményei székhelyeinek önkormányzataival, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamarával, nagyvállalatokkal, kereskedelmi cégekkel, vállalkozásokkal, intézményekkel (ELPUMPS Kft., FIPKERSZ Kft., Szabolcs Takarékszövetkezet, Szamos Kft., Cser-Ép-Ker Kft., Pallér-2 Kft., Hotel Schuster, MÁV-START Zrt, Tungsram, Felső-Szabolcsi Kórház).

Elérhetőség:

Hivatalos megnevezés: Kisvárdai Szakképzési Centrum

Cím: 4600 Kisvárda, Mártírok útja 8.

Telefon: +36/45/488-031

Honlap: www.kisvardaiszc.hu

E-mail: szcentrumkisvarda@gmail.com

OM azonosító:203043

Hálózati kapcsolattartók:

  • Leleszi Ágnes főigazgató
  • Matus Attila Imre kancellár
  • Kóderné Dienes Mária projekt referens