Nagykanizsai Szakképzési Centrum

A 2015. július 1-jén megalakult Nagykanizsai Szakképzési Centrumhoz három tagintézmény tartozik:

  • Nagykanizsai SZC Cserháti Sándor Technikum és Kollégium,
    8800 Nagykanizsa, Ady Endre utca 74/a.
  • Nagykanizsai SZC Thúry György Technikum,
    8800 Nagykanizsa, Ady Endre utca 29.
  • Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikum,
    8800 Nagykanizsa, Hunyadi utca 16-18.

A Centrum tagintézményeiben iskolai rendszerű oktatás keretében lehet szakmai végzettséget és érettségit szerezni, illetve a 25 évnél idősebb felnőttek szakmai oktatásban és szakmai képzésekben vehetnek részt felnőttképzés keretében. A 2019-2020-as tanévben 16 ágazatban illetve 18 szakmacsoportban vannak képzéseink. Nappali rendszerű oktatásban 31 féle szakmát tanultnak diákjaink, felnőttoktatásban 22 féle szakma oktatása folyik esti munkarend szerint. A következő tanévtől már nemcsak a hiányszakmát tanulók kaphatnak ösztöndíjat, hanem minden technikus illetve szakképző iskolai tanuló, akik a jogszabályi feltételeknek megfelelnek.

A gyakorlati képzés évfolyamtól és szakképesítéstől függően iskolai tanműhelyben, vagy külső gyakorlóhelyen történik. A vállalatoknál, cégeknél, jelenleg tanulószerződéssel gyakorlatot folytató diákokat az ösztöndíjon felül további pénzbeli juttatás illeti meg. A külső gyakorlóhelyen történő oktatás sok esetben megkönnyíti a tanulók későbbi elhelyezkedését. A következő tanévtől tanulmányaikat kezdő diákok már ágazati alapképzésben vesznek részt, és a sikeres ágazati alapvizsga után a duális képzőhelyeken tanulói munkaszerződéssel végzik a szakmai gyakorlati felkészülést, ahol már jelentősebb pénzbeli juttatásokat kapnak.

​​​​​​​A Szakképzési Centrumban a felnőtteknek különféle szakmai képzéseket tartunk, igény esetén ezek a képzések  Nagykanizsától eltérő helyszíneken is megvalósulhatnak.

Elérhetőség:

Hivatalos megnevezés: Nagykanizsai Szakképzési Centrum
Cím: 8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.
Posta cím: 8800 Nagykanizsa, Erdész utca 30.
Telefon: 06-93-510 251
Honlap: www.nagykanizsaiszc.hu
E-mail: centrum@nagykanizsaiszc.hu
OM azonosító: 203044
Hálózati kapcsolattartók: Bene Csaba, Anda Zoltán