Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Zala megye három városában rendelkezik szakképzéssel foglalkozó tagintézménnyel. Zalaegerszegen hat, Keszthelyen három és Lenti városában egy intézményben folyik oktatás. A centrumhoz tartozó tíz tagintézmény jelenleg tizenhét telephelyen üzemel. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum irányító szervezete Zalaegerszegen, az egyik szakképző intézmény telephelyén, a korábban a TISZK szervezetének otthont adó épületben működik.

A szakképző intézmények szakképzési kínálata alkalmazkodik a megyében működő nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, intézmények munkaerő igényéhez. A nappali munkarendű képzések mellett jelentős a felnőttoktatásban és a felnőttképzésben részt vevők száma is. A centrum és tagintézményei a szakmai képzésben együttműködnek a megye vállalkozóival, kis- és közepes vállalataival, nagyvállalataival és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

A tagintézményekben rendelkezésre állnak az elméleti és gyakorlati oktatáshoz szükséges tantermek, laborok, kabinetek és tanműhelyek. Az intézmények eszközeit és az oktatásra használ tantermeket, oktatólaborokat, műhelyeket a rendelkezésre álló saját források felhasználásával és pályázati források felhasználásával folyamatosan fejlesztjük.

A tagintézményekben a nappali rendszerű képzések mellett felnőttoktatással, valamint felnőttképzéssel is foglalkozunk. A képzési kínálat széles körű, jelentős számú szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzést kínálunk az egészségügy, a szociális szolgáltatások, az oktatás, a gépészet, az elektrotechnika-elektronika, az informatika, az építészet, a könnyűipar, a faipar, a közlekedés, a közgazdaság, az ügyvitel, a kereskedelem-marketing, az üzletei adminisztráció, a vendéglátás-turisztika, az egyéb szolgáltatások, az élelmiszeripar és a rendészet, honvédelem és közszolgálat szakmacsoportokban.

A tagintézmények a tanév során számtalan szakmai rendezvényt szerveznek, szakmai elméleti és gyakorlati bemutatókat, szakmai előadásokat tartanak diákjainknak és a szakmában dolgozó szakemberek számára is. Diákjaink rendszeresen részt vesznek és sikeresen szerepelnek a szakmai tanulmányi- és sportversenyeken is.

Elérhetőségek:

Hivatalos megnevezés:  Zalaegerszegi Szakképzési Centrum
Cím:  8900 Zalaegerszeg, Kinizsi Pál utca 74.
Posta cím: 8901 Zalaegerszeg, Pf.: 53.
Telefon:  92/313-583
Honlap:  https://zegszakkepzo.hu/
E-mail:  info@zegszakkepzo.hu
OM azonosító: 203067
Hálózati kapcsolattartók: Szabó Károly, Böröcz Csaba