Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Zala megye három városában rendelkezik szakképzéssel foglalkozó intézményekkel. Zalaegerszegen, Keszthelyen és Lenti városában 10 intézményben szakmai oktatás és képzés. Az irányító szervezet Zalaegerszegen működik.

A szakképző intézmények képzési kínálata alkalmazkodik a megyében működő nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, intézmények munkaerő igényéhez. A nappali munkarendű képzések mellett jelentős a felnőttképzésben részt vevők száma is. A centrum és iskolái a szakmai képzésben együttműködnek a megye vállalkozóival, kis- és közepes vállalataival, nagyvállalataival, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, és az ágazati képzőközpontokkal.

Iskolákban rendelkezésre állnak az elméleti és gyakorlati oktatáshoz szükséges tantermek, laborok, kabinetek és tanműhelyek. A rendelkezésre álló forrásokból folyamatosan fejlesztjük az intézmények eszközeit, az oktatásra használ tantermeket, oktatólaborokat, műhelyeket.

A képzési kínálat széles körű, jelentős számú technikumi és szakképző iskolai képzéseket kínálunk az egészségügy, a szociális, az oktatás, a gépészet, az elektronika és elektrotechnika, az informatika és távközlés, az építőipar, az épületgépészet, a fa- és bútoripar, a közlekedés és szállítmányozás, a speciális gép- és járműgyártás, a gazdálkodás és menedzsment, az ügyvitel, a kereskedelem, az üzletei adminisztráció, a turizmus-vendéglátás, a szépészet, az élelmiszeripar és a rendészet és közszolgálat ágazatokban.

Az intézmények a tanév során számtalan szakmai rendezvényt szakmai elméleti és gyakorlati bemutatókat, szakmai előadásokat szerveznek, diákjaink és a szakmában dolgozó szakemberek számára. Diákjaink sikeresen szerepelnek az országos szakmai tanulmányi- és sportversenyeken, valamint az szakmai európai és világversenyeken is.

Elérhetőségek:

Hivatalos megnevezés:  Zalaegerszegi Szakképzési Centrum
Cím:  8900 Zalaegerszeg, Kinizsi Pál utca 74.
Posta cím: 8901 Zalaegerszeg, Pf.: 53.
Telefon:  92/313-583
Honlap:  https://zegszakkepzo.hu/
E-mail:  info@zegszakkepzo.hu
OM azonosító: 203067
Hálózati kapcsolattartók: Szabó Károly, Böröcz Csaba